Karate Do Shotokai

Lidt indledende historie

Shotokan, er nok den mest kendte form for karate. Shotokan blev distribueret som sportskarate af kyokai (JKA). Selvom Shotokan og Shotokai har samme ophav, nemlig Gichin Funakoshi, er opfattelsen og udførelsen forskellig. Kyokai tilegnede sig navnet Shotokan til deres karate, hvor navnet Shotokai, som er det oprindelige organisationsnavn, blev betegnelsen for Funakoshi og Egami’s karate.

Shotokai Karate Do 松濤會 空手道

Shotokai Karate adskiller sig fra andre stilarter, idet teknikkerne i Kihon og Kata udføres i en harmonisk og mere afslappet tilstand, end det man som regel ser i forbindelse med sportskarate.

I Shotokai Karate er kroppen i en afslappet tilstand og ikke præget af ekstreme muskelkontraktioner og spændinger, som ofte kendetegner sportskarate. I kontakt øjeblikket laves ligeledes ikke en ekstrem muskelsammentrækning for at stoppe angrebet, målet er at lade angrebet fortsætte, opnås ikke kontakt, vil kroppen ganske naturlig lave den nødvendige muskelkontraktion. Teknikkerne er bl.a. baseret på hofterotation, som kræver en fast, men eftergivende holdning i den grundlæggende teknik.

Jiyu Kumite i Shotokai Karate er fuld kontakt, og der er ingen områder på kroppen, som ikke må angribes. - Når dette nu er sagt, er vi nødsaget til at træne Jiyu Keiko Kumite for ikke at slide medlemmer op. I Jiyu Keiko Kumite er der fravalgt farlige teknikker, ligeledes er der områder på kroppen som ikke må angribes. Jiyu Keiko Kumite udføres som let- eller fuld kontakt.

Shotokai er direkte målrettet mod kamp og selvforsvar, derfor indeholder vores Karate foruden slag, stød og spark også kasteteknikker (Nagewaza) og nedtagningsteknikker med pres på led.

 

Shoppingtime.dk - the new fashion way