Anshin - Kampkunst og Selvforsvar

Jissen Karate Jutsu Anshin Shoto-ryu

Kihon, Kata og Kumite

Kihon

kihon

Kihon træning er basis teknikker i al sin enkelthed. Teknikkerne bliver mere og mere avanceret efterhånden som man træner. I starten trænes en teknik ad gangen. Efterhånden som man udvikler sig bliver disse teknikker mere avanceret. Kihon teknikker skal trænes igen og igen, for at fuldkommen gøre disse..........eller på japansk: "mo ichi do" - en gang til.

Kata

kata

Træning af Kata er en meget vigtig del af karate. Kata er en serie af teknikker, der udføres i en bestemt rækkefølge. Samtlige Kata er blevet udviklet af tidligere tiders karate mestre og er videregivet gennem mange generationer fra lærer til elev. For at kunne udføre en Kata ordentlig, er det nødvendig at ens basis teknikker er i orden. Disse basis teknikker trænes via Kihon programmet. Det er meget vigtig at ens forståelse for Kata er tilstede. Dette kan være meget svært i starten, men efterhånden som man udvikler sig, bliver forståelsen og udførelsen af Kata bedre.

Kata indenfor Shoto-ryu køres afslappet og harmonisk, med flydende og kontinuerlige bevægelser/teknikker. Der er ingen unødvendige stop og ophold under udførelsen. Shoto-ryu Kata er fuld af vitalitet og energi, både internt og eksternt. Kata er meditation i bevægelse.

I alt trænes og undervises i ca. 30 forskellige Kata i vores forening. En komplet liste over Kata finder du på Shoto-Ryu Danmarks hjemmeside.

Kumite

kumite

Kumite indeholder kontrollerede angreb og forsvars teknikker, hvor man har fuld kontrol over sin krop. For at opnå denne kontrol, vil man allerede fra starten lære Kumite.

I starten vil Kumite består af enkelte tekniker. Efterhånden som man videreudvikler sig, vil teknikker og sværhedsgrad langsomt sættes op.

Shoppingtime.dk - the new fashion way