Kickboxing

X-Fit og Cardio Kickboxing

X-Fit Kickboxing eller Cardio Kickboxing, god form, god kondi. Effektivt træning til både kondition og styrke. Du udfører funktionelle øvelser som aktiverer store dele af kroppens muskler samtidig.

X-Fit Kickboxing og Cardio Kickboxing bygger på øvelserne fra karate og boksning – og involverer både slag og spark på plethandsker samt puder. Der er ingen fysisk kontakt i X-Fit Kickboxing.

Let kontakt

I letkontakt skal teknikkerne udføres med begrænset kraft. Kun let kontakt er tilladt, det vil sige spark og slag som bliver trukket tilbage igen. I praksis betyder det at tempoet i letkontakt ofte er højere end i fuldkontakt. Kun rene træfninger tæller i kamp.

Semi kontakt

I semikontakt skal teknikkerne udføres med begrænset kraft. I korte træk minder semikontakt meget om letkontakt, med untagelse af at kampen stanses efter hver træfning og scoren gøres op. Kun let kontakt er tilladt.

Fuld kontakt

I fuldkontakt må alle teknikker udføres med fuld kraft, ligesom i boksning. Stilen i fuldkontakt er dermed anderledes end i letkontakt, da der må bruges flere kræfter på at gennemføre teknikkerne, som må trækkes helt igennem. Det er tilladt at ”knock-oute” modstanderen i fuldkontakt.

Udstyr

Af sikkerheds mæssige hensyn anvendes beskyttelsesudstyr. Dette gælder både under sparringen i klubben, og i kamp. Udstyret består af en hjelm som også dækker toppen af hovedet, tandbeskytter, handsker, safety fødder, skinnebensbeskyttere og skridtbeskytter. Kvinder skal også bære en brystbeskytter.

Derudover bruger de fleste fightere håndbind under bokse/grapplings -handskerne. Håndbindene støtter og stiver dine håndled af, både til træning og i kamp.